Самото име на това култово място предизвиква интерес и любопитство у онези, които все още не са го посещавали. А, каква по-добра възможност за това от лятната или есенна отпуска или ваканция, която толкова дълго очаквате. Не казваме, че родното Черноморие не е достойно за вниманието ви, но южната ни съседка също може да ви предложи разнообразие и качество, както и хиляди оферти за почивка в Гърция.

Олимпийска Ривиера представлява 70 км плажна ивица, която се намира на 8 км от Катерини, на спокойно и красиво място с невероятна природа, в подножието на планината Олимп, откъдето идва и името й. Тя притежава невероятни плажове, кристално чисти води и въздух, а митичната атмосфера, която се усеща там кара посетителите да си тръгват с носталгия и да се връщат на следващата година.

Около нея има редица курортни градчета, които привличат стотици туристи от цял свят. Там може да откриете всичко за вашата пълноценна почивка, различни видове спорт, водни забавления, интересни забележителности, къмпинги, бунгала и разбира се модерни хотели, притежаващи всички удобства. Много хора предпочитат почивки в Гърция именно на Олимпийска ривиера, заради това, че дори през най-топлите дни, времето е изключително приятно и горещината не е натрапчива. Температурите са точно такива, каквито трябва да бъдат, заради планината и благоприятното разположение на местността в подножието й.
Сега, нека обърнем внимание на многото забележителни кътчета, които бихте могли да откриете избирайки като дестинация за вашата лятна ваканция почивка на хотел в Олимпийска ривиера.

Един от най-красивите плажове се намира в Лептокария – фин пясък и малки камъчета, в съчетание на множество растителни видове. В близост до нея е разположена местността Ливитра, където според легендата е роден Орфей.

Луксозният курорт Паралия Катерини също е част от Олимпийската ривиера.

Любима дестинация е на по-заможните, като притежава различни хотели, таверни и ресторанти, където винаги може да се позабавлявате след отпочиващ ден на плажа. Гледката, която се разкрива от плажната ивица е изумителна – иглолистната растителност на Олимп и цялото величие на планината.

Ако сте решили да отпътувате на семейна почивка на море в Гърция, Олимпийска ривиера, то безспорно Коринос ще ви хареса много. Това е малко градче, разположено на 500 метра от плажа, в което цари спокойствие и уютна атмосфера. Там има няколко семейни хотела и куп малки ресторантчета, които е истинско удоволствие да посетиш с близките си.

Подобно на него е и Олимпиаки акти, който се намира на 3 км от Паралия Катерини. Плажът е спокоен, разполага със син флаг, а морето – плитко и изключително подходящо за малчугани.

Може би най-вълшебното място е Литохоро – градът, смятан за дом на 12-те богове на Олимп. Намира се в подножието на Олимп, близо до плажа и съчетава планински чист въздух и красиви морски гледки в едно.
Разбира се, има и още много малки и по-големи курортни градчета, които биха привлекли вниманието ви с невероятните природни богатства на Гърция. Веднъж отправили се в тази посока, туристите винаги откриват точно това, което търсят според възможностите, изискванията и положението си. А, защо да не посетите повече от едно място, превръщайки почивката си в кратка екскурзия, по време на която ще се запознаете с много забележителни места, които трайно ще останат в съзнанието ви.

През време на вашата есенна почивка в Олимпийска ривиера ще може да опознаете и разгледате много прекрасни хотели. В сайта на Onfire.bg може да разгледате и харесате някоя от десетките оферти за настаняване в уютните и китни Олимпийска ривиера хотели.

Освен красивото Бяло море, не забравяйте да отделите време и за планината. Олимп е една от най-високите планини на Балканския полуостров. Дори да не изкачите най-високия връх Митакас, близостта на планината ви дава възможност за преходи и туристически разходки, чрез които да разнообразите своя престой в хотелите на Олимпийска Ривиера.