Вертикалните щори са предпочитани от хората, които обичат да съчетават модерния и класически интериор, тъй като по своята същност много наподобяват на завеси.
Този вид щори са удачен избор, както за по-пищно обзаведената гостна, трапезария, приемна или зала за официални събития и презентации, така и в обикновената малка спалня.

Най-общите характеристики на вертикалните текстилни и алуминиеви щори се изразяват в следното:
– притежават модерна визия и максимално улеснена система за управление
– поддържат се лесно
– вертикалните текстилни щори са изработени от специално пригодени за целта платове, които не задържат прах и петна и имат известни шумо и топлоизолационни свойства.

Освен основното предназначение на този тип щори, а именно да осигурят добро засенчване и да помогнат за създаване на уединение и уют в помещенията, чрез тях се постига интересен и приятен интериор.

В това отношение е важно какви са цветовете и десените на щорите от текстил.

При избор на вертикални текстилни щори, клиентите имат възможност да разгледат множество нови предложения за различни десени от фирма „Камакс“. Предложените материи са не само много разнообразни в цветово отношение, но и притежават антибактериални качества.
Някои от тях са непрозрачни, а други се отличават с това, че имат полупрозрачни свойства. За пълното затъмняване на помещенията се предлагат Блек аут платове, които се използват най-често в хотели, в обществени сгради за прожекции и презентации и пр.

Надеждните и лесни за експлоатация вертикални алуминиеви щори са подходящ избор, както за дома, така и за офиси и заведения.

Освен необходими, щорите могат да бъдат и полезни в случай на пожар. Някои от тях се предлагат с цветен гумиран гръб, който не гори, така че този вид текстилни щори са с противопожарни свойства.

Вариантите за задвижване също могат да бъдат определени от клиента – за тези, които искат пълен комфорт у дома и максимално модерно оборудване в офиса и залите за събрания се предлагатат щори, които се задвижват автоматично.

За декориране на прозорците и освежаване на интериора, изберете по-светли по цвят щори – те ще създадат оптическа илюзия за повече пространство в помещенията.
Щорите се поръчват и доставят в кратки срокове, притежават гаранция за качество и могат да разнообразят и освежат съществено атмосферата на вашия дом.