СПА почивките са хит в днешно време. Повечето курортни селища, които имат spa-хотели буквално увеличават десетократно населението си, когато се появят изкусителни оферти със СПА пакети. Един от много посещаваните СПА курорти в страната е Велинград. Той е с удобно разположение и лесно се стига до него. Велинград е на около 130 км от София и близо до Пловдив.

Това прави курорта предпочитан за уикенда и хотелите са препълнени тогава. Освен с достъпността си Велинград привлича посетителите с многото минерални извори и луксозните хотели с минерални басейни и модерни spa-центрове.

Водещ в СПА процедурите и условията за отдих, които предлага на своите гости е хотел Роял СПА. Той се гордее с големия си spa център, най-големия в страната, притежава няколко вътрешни и външни басейна, различни видове сауни и още много други привлекателни места. Обслужването е на високо ниво, а обстановката е супер луксозна.

В последно време все повече фенове печели и новия хотел Вела Хилс. Той граничи с борова гора, има собствен обширен СПА център и това допълнително привлича гости.

Други хотели, които заслужава да бъдат споменати, са СПА хотел Селект, хотел Здравец, Гранд хотел Велинград, Акватоник, Двореца.

В сайтовете за резервации се забелязва огромно разнообразие от оферти за СПА хотелите във Велинград. Хотелите правят промоционални оферти по различни поводи и се състезават по между си за по-голям брои и по-доволни посетители. Ако трябва да се спрем на цените, определено са напълно достъпни и са конкурентни, затова и са толкова търсени.

Гостите на Велинград далеч не отсядат там единствено заради минералната вода и СПА процедурите. Климатът на региона е планински, природата е уникално красива и чудесно се съчетава с архитектурата на Spa хотелите. Велинград може да предложи и многобройни исторически паметници. От хотелите организират кратки екскурзии до забележителности в региона. Така разнообразяват ежедневието на почиващите.

Велинград е известен и като СПА столицата на България. Дали е така можете да разберете единствено като отседнете там. Минералните извори даряват своите магически и лечебни свойства на гостите на града. Всеки, който желае да се подложи на релаксиращите spa процедури в големите хотелски СПА центрове, може да е спокоен. Там работят само добри професионалисти, които имат опит в СПА процедурите и ще направят почивката ви незабравима.

В СПА центровете се правят и лечебни процедури, които помагат при различни видове заболявания. Някои от хотелите дори са строго специализирани относно процедурите, които предлагат, за да е по лесно на гостите. Други наблягат само на релакса и разкрасяването.